Inspreekbeurt spoeddebat Schilderswijk

Geachte burgemeester, geachte raad,

Ik woon al vele jaren met heel veel plezier in hartje Schilderswijk.
Een bruisende multiculturele wijk volop in beweging.
Een wijk waarvan het grootste gedeelte van de bewoners VOORUIT wil. Mensen die net als u en ik het beste van hun leven willen maken.
Mensen die juist vanwege de vele problemen een gigantisch compliment verdienen voor wat ze hebben bereikt.

Als autochtone joodse bewoner van de Schilderswijk kijk ik met grote verwondering naar de gebeurtenissen van de afgelopen weken.

De inmiddels beruchte ´pro Gaza´ demonstratie was bij mij direct de hoek. Ik kwam er langs op weg naar huis. Mijn persoonlijke indruk van de demonstratie was een stelletje jongeren/met vlaggetjes, sommigen in aparte gewaden gekleed. Ze scandeerden leuzen die ik niet verstond.

Wat me vooral opviel is dat al jaren bekend is dat een substantiele groep jongeren ook in de Schilderswijk blijvend buiten het arbeidsproces valt. Mijn dringende oproep aan de gemeente is dan ook;
Kom voor deze jongeren met een `Marshall plan`voor de werkgelegenheid. Zorg dat deze jongeren allemaal aan het werk zijn. Is een vaste baan nog te hoog gegrepen dan in een werkervaringsplaats. Indien nodig dat ze eerst extra vaardigheden opdoen, stuur ze terug naar school. Mensen die werken en studeren hebben zover ik kan beoordelen geen tijd om te radicaliseren. Graag denk ik mee bij de uitwerking van dit plan.

Ik wil volledigheidshalve ter afsluiting van mijn pleidooi nog benoemen dat voor mij als Joodse Schilderswijker het ook tenenkrommend/onacceptabel is geweest dat op nog geen vijftig meter van mijn huis er `dood aan de joden´ kon worden geschreeuwd. Dit zonder dat het alarmbellen heeft doen laten rinkelen bij ieder weldenkend mens.
Ik heb echter geen behoefte hier met m’n vinger te wijzen, en wil vanaf dit podium vooral een oproep doen aan iedere gelovige(of die nu joods,christelijk of Islamtisch is) om per direct met elkaar in gesprek te gaan, om te kijken hoe we gezamenlijk tot een dynamiek kunnen komen om herhaling van deze en soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Ik wil u hartelijk danken voor uw aandacht en wens u allen veel wijsheid toe.

FullSizeRender

One thought on “Inspreekbeurt spoeddebat Schilderswijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s