Mijn week in de Schilderswijk

Mijn week in de Schilderswijk begon maandag met een bijzonder en nu al memorabel moment.

Ik was onderweg naar een verjaardag en er stopte een auto naast mij waar drie jongens uit de Schilderswijk in zaten. De chauffeur riep ‘Goed gesproken’ Wij kunnen prima met elkaar samen leven hier. De mensen (van buiten) zijn gek. En bedankte me nogmaals voor hoe ik had gesproken.

Ik was ontroerd door dit moment. Dit moment waar alles in samen kwam waarvoor ik me de afgelopen periode vol overtuiging heb in gezet. In deze paar zinnen  zag je de indrukwekkende innerlijke kracht terug van de bewoners van de Schilderswijk. Een wijk waarvan de bewoners de afgelopen periode zoveel over zich heen hebben gekregen, en zich desondanks niet ‘laten kisten’  De Schilderswijk is m.i. door alle commotie van de afgelopen tijd juist sterker en zelfbewuster geworden. De bewoners zijn samen gekomen tegen extremisme, in welke vorm dan ook!

De week eindigde in stijl met de aankondiging door RTL van een ‘reality serie’ over de Schilderswijk die in het najaar van start gaat.

Het stond voor mij symbool voor de vaak opportunistische wijze waarop de media de afgelopen periode heeft bericht over de Schilderswijk. Deze reality serie draagt er aan de andere kant wel weer aan bij dat de Schilderswijk na de huidige ‘media storm’ niet gelijk weer uit het collectieve bewustzijn/geheugen verdwijnt.

Ik wil als afsluiting u graag attenderen op het Schilderswijk Festival op 14 September a.s. Het is een van de leukste festivals van Den Haag, en ook dit jaar weer boordevol muziek, kunst, sport, etc)

Graag tot ziens de 14e!

 

Groet, Itai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s