‘Van Klucht naar Revival’

De hype en framing van de Schilderswijk als Shariadriehoek lijkt inmiddels al bijna ‘een klucht’ uit een ver verleden.

De Schilderswijk is bezig aan een verrassende revival, en wordt momenteel ‘herontdekt’ door toeristen, beleidsmakers, en politici. Afgelopen vrijdag nog bezocht een groep van 175 rechters de Schilderswijk. Politici komen weer naar de wijk om zieltjes te winnen in plaats van de schade op te nemen.

Bezoekers blijken nu opeens wel open te staan voor het bijzondere karakter van de wijk, waar zij voorheen vooral open stonden voor haar problemen.

De Schilderswijk is momenteel ‘the place to be”.

Middagje scrollen door de wijk, visje eten op de Haagse markt, varen over de gracht en de verschillende hofjes bezoeken. Nu ‘de frame’ is doorbroken wil men opeens wel in volle glorie aanschouwen wat deze bijzondere multiculturele wijk heeft te bieden. En dat alles is positief want deze prachtwijk verdient die aandacht.

Tegelijkertijd zijn de problemen die de Schilderswijk (die zij al voor afgelopen zomer had) zeker niet opgelost! We zijn weer op de goede weg maar onder meer de hoge jeugdwerkloosheid, armoede, school en taalachterstand zijn grote uitdagingen die de aandacht verdienen!

Verder heeft de zomer van 2014 blijvend positief opgeleverd dat de ontstane netwerken een blijvende meerwaarde vormen voor de wijk. Dus laten we gebruik maken van al die aandacht, laten we zorgen dat deze in daden worden omgezet. Niet alleen maar koekeloeren in de wijk, maar kom met gerichte hulp om de problemen verder aan te pakken. Alle Schilderswijkers verdienen het en er zijn er heel veel die de schouders er al onder hebben gezet.

Praktische acties hebben we nodig; resultaten die mensen inspireren; geen woorden maar daden!

Ik ben blij met mijn Schilderswijk, trots op hoe we er met elkaar wat van willen maken. Maar ik realiseer me ook dat dit niet vanzelf gaat. Daarom roep ik iedereen op die hier is komen kijken om samen met ons nu aan de slag te gaan. Waar zijn de concrete plannen? Roept u maar!

*Dit blog heb ik geschreven als betrokken bewoner en op persoonlijke titel, en vertegenwoordigt alleen mijn eigen persoonlijke mening.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s