Zachte vrouwenkracht in de Schilderswijk

image

Prachtig zoals ik recent Aboutaleb tijdens Zomergasten hoorde spreken over vrouwen emancipatie, en de ‘zachte kracht’ van vrouwen, welke volgens hem de komende jaren maatschappelijk het verschil gaat maken. Oh wat zegt hij het pakkend,en oh wat moest ik bij deze uitspraken terug denken aan de maatschappelijke onrust in de Schilderswijk van het afgelopen jaar.

Over de ‘zachte krachten’ van de vele sterke vrouwen in de Schilderswijk, die vaak buiten het zicht van de camera’s om zich vol overgave hebben ingezet om de rust in de wijk te herstellen. Door het onderhouden van netwerken, organiseren van activiteiten, door de inzet van hun unieke ‘zachte krachten’. Zie ook de leidende rol van vrouwen in de talloze bewonersinitiatieven, netwerken, en organisaties in de buurt.

Er is een emancipatiegolf gaande in de Schilderswijk met sterke vrouwen die ons momenteel de weg naar de toekomst wijzen!
Ja, deze vrouwen hebben het niet altijd makkelijk, moeten soms hard strijden voor hun maatschappelijke positie, maar zij zijn m.i. een lichtend voorbeeld van hoe de toekomst er ook uit kan zien, mits deze maatschappelijke tendens zich doorzet!

Ondersteun deze nieuwe emancipatiegolf, en erken dat een betere toekomst voor ons allemaal mede afhangt van het slagen van deze maatschappelijke ontwikkeling.

*Dit blog heb ik geschreven als betrokken bewoner en op persoonlijke titel

Advertenties

2 thoughts on “Zachte vrouwenkracht in de Schilderswijk

  1. Anita ik heb gisteren in cafe Nrc Rotterdam over Humans gelezen en waarom niet met goede fotos in Schilders om Escamp over onze bewoners door een fotograaf zou ik Tineke of anderen vragen startend met Tib….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s