Samen in de Schilderswijk

fotowebsite2

De Ramadan is begonnen en het prachtige weer zorgt dat ervoor dat er in de wijk veel leven op straat is, zelfs na zonsondergang.  De restaurantjes zitten vol en de verbouwde Haagse markt draait op volle toeren.  Dit alles een jaar na de rellen die de wijk voor vier nachten in haar greep hielden.

De wijk, haar bewoners en vele vrijwilligers zijn een jaar na de rellen zelfbewuster geworden, hebben zelfvertrouwen gekregen. Zij maken het verschil in de wijk. Velen van hen zijn vrijwel dagelijks actief in de wijk om haar mooier en beter te maken. Om haar een prettige plek te laten zijn voor al haar bewoners.  De bewoners hebben het laatste jaar wederom  aangetoond dat het HUN wijk is waar ze van houden, trots op zijn, en standvastig voor opkomen.

Eind April was de tweede editie van Schilderswijk United waar ook de vrijwilligers in het zonnetje werden gezet die zich zo actief hebben ingezet voor de wijk.

Want dat mag  gezien, erkend en gevierd worden. Of het nu om de jongerenwerker, de wijk-tv reporter of een buurtvader gaat(en vele anderen in verschillende functies). Deze wijk is mede door inzet van al deze betrokken bewoners weer rustig, en een wijk waar mensen met elkaar dagelijks bezig zijn hun gezamenlijke toekomst vorm te geven.

Wat mij ontroerde was de DJ aan het eind van de avond, waar een klein groepje jongens uit de wijk spontaan de dansvloer op ging, en z’n danskunsten toonde. Dit voor het grote en diverse aanwezige publiek, en voor de grote ramen van theater de Vaillant, zodat in principe echt iedereen uit de wijk mee kon genieten. Jongeren uit de wijk die nog tot enkele jaren terug zo ontoegankelijk waren voor hun omgeving, en nu zo openlijk en ontspannen de verbinding aangingen.

Het was een avond om nooit te vergeten. En al zullen de komende jaren wellicht nog hun moeilijke momenten kennen, de wijk heeft het afgelopen jaar wederom aangetoond hoe blijvend vitaal en krachtig zij is. De Schilderswijk is zichzelf aan het heruitvinden, en toont aan Nederland dat samenleven in een wijk als deze zowel een kunst, als een groot voorrecht is!

Verslag TV West Schilderswijk United

 

 

 

*Dit blog heb ik geschreven als betrokken bewoner en op persoonlijke titel.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s