Voorbeeld Schilderswijk Bewonerstour

 

logo Schilderswijk Bewonerstours

regenboogsw

Fotograaf: Dhr.. Marks

 

Dit is een voorbeeld van een van de tour varianten om u een impressie te geven.  De tours worden op maat gemaakt. Er is een oneindig aantal varianten mogelijk, met ook bezoeken aan instellingen in de wijk, en specifieke doelgroepen tours. Iedere tour is er een op maat, die met u in nauw overleg wordt samen gesteld.

Voorbeeld van een programma:
We verzamelen we bij het Marokaanse theehuis aan de Hoefkade, direct tegenover Hollands spoor. De deelnemers aan de groep krijgen onder het genot van een kopje Marokkaanse thee uitleg bij het programma voor die dag, en worden voorgesteld aan de bewoner(s) die de tour begeleiden.

We vertrekken we over de Hoefkade richting de van Ostadewoningen, een pituresque hofje uit eind 19e eeuw. Een bewoner vertelt er over de geschiedenis van het hofje, en hoe de bewoners daar vandaag de dag leven. Er is de mogelijkheid om een huisje van binnen te bekijken.

We lopen richting de Hoefkade ten hoogte van de plek waar drie jaar terug de veelbesproken demonstratie heeft plaatsgevonden, en horen van een van de bewoners hoe hij dat ervaren heeft en wat dat met hem of haar heeft gedaan.

Hierna lopen we richting de Hobbemastraat en gaan langs bij het Falcona Hof(mede bekend geworden vanwege de tv serie rondkomen in de Schilderswijk) We spreken daar met een bewoner over de uitdagingen waar zij dagelijks mee te kampen hebben in de wijk in de omgang met de jongeren etc.

We lopen door naar Theater de Vaillant aan de Hobbemastraat, waar een van de omringende bewoners verteld over het belang van theater de Vaillant voor de wijk, de recente rellen en de impact die de gevolgen voor hem/haar zelf hadden.

Vervolgens gaan we door naar de Haagse markt waar we´gaan lunchen bij een van de vele leuke eettentjes.

We gaan de Haagse markt op, wordt u persoonlijk voorgesteld aan een aantal van de ondernemers en is er de mogelijkheid om te shoppen.

We lopen samen terug naar stations Hollands spoor, waar de tour ten einde komt.

Naast de ‘op maat tours’ bieden wij vanaf 22 Oktober 2018 ook een standaard variant van de Bewonerstour aan.

Voor meer informatie de nieuwe standaard variant van de Bewonerstour neemt u contact met ons op op via swbewonerstours@stichtingbbis.nl

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s