Gemeenteraadsverkiezingen & de Schilderswijk

Het circus richting de gemeenteraadsverkiezingen begin 2018 is weer in volle gang. De lijsttrekkers van de lokale partijen zijn grotendeels bekend. De kandidaten voor de raad zijn zich aan het voor positioneren. Het is hiernaast een kwestie van tijd voor dat ook de Schilderswijk zich weer op kan maken voor een disproportionele stortvloed van lokale politici die  bewoners en ondernemers wederom op het hart gaan drukken dat zij hun problemen wel echt serieus nemen. Lokale politici gaan weer voor de honderdste keer plechtig beloven dat er nu wel echt een pinautomaat komt, en er worden voor de komende periode weer een scala aan symbolische thema’s koortsachtig opgepakt door onze lokale vertegenwoordigers. Alle partijen gaan tijdens de vele debatten in de wijk in koor verklaren dat discriminatie op de arbeidsmarkt onacceptabel is. Dat de gevolgen van de maatschappelijke tweedeling nu echt aangepakt dienen te worden. Ze sluiten de campagne in de wijk vervolgens allemaal af met de uitspraak dat ze ook na de verkiezingen hun gezicht geregeld zullen blijven tonen. Je ziet ze over het algemeen vervolgens (inhoudelijk) vrij weinig meer terug totdat de volgende cyclus van verkiezingen weer op komst is

Ik ken oudere bewoners in de wijk, die deze herhalende cyclus al hun hele leven mee maken, zonder dat er op de grote thema’s ook maar iets structureel is veranderd.

Hoe moet dit nu anders vraag ik me dan af als betrokken bewoner? Hoe zorgen we dat lokale politici zich voor de verandering eindelijk wel duurzaam gaan verbinden aan de wijk(en)?  Hoe zorgen we dat onze lokale politici niet alleen in woorden maar ook in daden en met bezieling strijden voor gelijke kansen voor iedere bewoner van Den Haag.

Zoals u ziet, ik heb ik veel vragen, en iets minder antwoorden(maar wel een heleboel praktische suggesties)

De partij die mij voor de a.s. gemeenteraadsverkiezingen hierop voor de verandering wel een bezield (en betrouwbaar) antwoord geeft heeft mijn stem!

 

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s