Coronaprotocol SBBIS

*De RIVM maatregelen tegen Corona zijn momenteel grotendeels niet van toepasing!

Voor de start van uw Bewonerstour wordt gevraagd of u of een van de deelnemers in uw groep verkoudheidsklachten of koorts heeft. Zo ja, dan kunnen zij niet deelnemen aan de tour. Op het aanmeldformulier geeft u ook aan akkoord te zijn dat bij verkoudheidsklachten of koorts u of andere collega’s niet deelnemen aan de tour.

Conform RIVM richtlijnen wordt er tijdens de tour 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden. De groepsgrootte is nooit groter dan de op dat moment geldende RIVM richtlijnen voorschrijven.

Bij bezoeken aan instellingen geldt het Corona protocol van de desbetreffende instelling en zijn deelnemers verplicht dit protocol tijdens het bezoek na te leven. De bewonersgids die de tour begeleidt stelt u voor aankomst/binnenkomst op de hoogte van deze Corona regels.   

Stichting BBIS tracht meer bezoeken aan instellingen in de openbare ruimte in te plannen. Bij bezoeken binnen is de voorwaarde dat de afstand van 1.5 meter tot elkaar ook nageleefd moet kunnen worden.

Bezoeken bij lokale winkeliers tijdens de tours kunnen doorgaan mits de criteria genoemd bij punt 4 nageleefd worden. Proeverijen vinden alleen plaats indien de ‘Corona hygiëne’ in orde is, en snacks apart, en niet op een gezamenlijk bord of plaat geserveerd worden.

Voorafgaand aan iedere tussenstop worden deelnemers verzocht hun handen met desinfecterende hand-gel te reinigen. De organisatie zal zorg dragen voor de desinfecterende hand-gel. SBBIS draagt echter geen verantwoordelijkheid over de effectiviteit van het wassen van de handen met deze hand-gel.

De overheid adviseert momenteel tijdens bezoeken aan openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. We verzoeken u vriendelijk een mondkapje mee te nemen voor tijdens uw Bewonerstour.

Mits tijdig aangegeven kan Stichting BBIS een audio systeem tijdens de tour verzorgen waarmee er nog meer flexibiliteit is, en er makkelijker ook op grotere afstand tot elkaar gecommuniceerd kan worden.

De Corona situatie en de daarmee verband houdende richtlijnen zijn doorlopend aan verandering onderhevig. Stichting BBIS zal deze Corona richtlijnen Bewonerstours naar aanleiding van deze nieuwe ontwikkelingen updaten.

Daar deze ontwikkelingen doorlopend aan verandering onderhevig zijn wordt er door de directeur van  Stichting BBIS per tour een uiteindelijke beslissing gemaakt of deze al dan niet doorgaat.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s